ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
ΠΟΛΗ|ΦΥΣΗ|
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ
>>>> ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ/ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ | Θέατρο, Χορός, Φωτογραφία, Εικαστικά.
Η ομάδα υλοποίησης αποτελείται από: καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εκπαίδευσης ως εμψυχωτές, αναπτύσσοντας βιωματικές δραστηριότητες μέσω τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος, χορού, ζωγραφικής, φωτογραφίας. Οι δραστηριότητες που δημιουργούν απευθύνονται σε ομάδες παιδιών και ενηλίκων σε καλλιτεχνικούς, παιδαγωγικούς και κοινωνικούς χώρους.
Οι βασικοί εμψυχωτές της δράσης είναι συνεργάτες τα τελευταία χρόνια στο πρόγραμμα “Κι αν ήσουν εσύ; το οποίο είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων. Υλοποιείται από τον Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.)
>>>>ΕΦΗΒΟΙ
Με ανοιχτό κάλεσμα έφηβοι ανεξαρτήτου ιθαγένειας, φύλου, θρησκείας, καταγωγής και σωματικότητας ηλικίας 14 -18 ετών συμμετέχουν ενεργά και δημιουργικά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Μέσωτης Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του καλλιτεχνικού εργαστηρίου Τρικάλων καλούνται να συμμετέχουν στο project.
Οι δράσεις γίνονται στον κοινό δημόσιο χώρο, με σκοπό οι περαστικοί να είναι παρατηρητές αλλά και συμμετέχοντες στη διαδικασία γνώσης.
Η τέχνη που προτείνουμε είναι για όλους. Και βασίζεται στην ανάπτυξη ασφαλείας ώστε τα παιδιά να μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα.
>>>>ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
Ειδικοί.
δρ. Σπύρος Θεοδωρίδης| ερευνητής κλιματικής αλλαγής και βιοποικιλότητας,ο οποίος θα μας δώσει την επιστημονική πλευρά για το θέμα.
κρ Γιώργο Μόσχο| πρώην συνήγορος του πολίτη για τα δικαιώματα του παιδιού, ο οποίος εκπαιδεύσει για μια ισότιμη συμμετοχικότητα, με εργαλεία δημοκρατικού διαλόγου.
Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων. Ο φορέας θα έχει το ρόλο του συντονιστή ως ο κύριος διοργανωτής του project. θα μας βοηθήσει στη διοργάνωση της δράσης από την υποβολή της έως και την υλοποίησή της και θα παρέχει την υλικοτεχνική και λογιστική υποστήριξη καθώς και τους χώρους ως πεδίο δράσεων. Είναι επίσης η δομή η οποία μπορεί να μας βοηθήσει να προσεγγίσουμε εφήβους των Τρικάλων, που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο project. Eιναι χώρος που στεγάζεται μέσα στο Μύλο Ματσόπουλου. Ένα βιομηχανικό κτίριο, μνημείο της παραγωγικής διαδικασίας των αλευρόμυλων του 19ου αιώνα σε μια έκταση πράσινου πάρκου των 90 στρεμμάτων, το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιούμε για τις δράσεις, τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό χώρο με ασφάλεια.
Μουσείο Τσιτσάνη Τρικάλων. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια συνεργασία με το μουσείο Τσιτσάνη Τρικάλων καθώς το μουσείο είναι ένας χώρος – όπου η τέχνη, η παιδαγωγική και η δράση μπορούν να βρουν ένα ασφαλές μέρος πειραματισμού.
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Η συνεργασία με το δίκτυο έχει υποστηρικτικό ρόλο σε αυτό το project εφόσον έχει διαμορφώσει μέρος της επιστημονικής, παιδαγωγικής και ερευνητικής μας μεθοδολογίας.
Δήμος Τρικκαίων. Ο οποίος παρέχει την άδεια και προστασία των δράσεων και του μοιράσματος των καλλιτεχνικών αποτυπώσεων με την υπόλοιπη κοινότητα.
>>>>ΧΩΡΟΙ
Οι καλλιτεχνικές δράσεις θα λάβουν χώρα κυρίως σε εξωτερικούς χώρους των Τρικάλων με τους εμψυχωτές και εθελοντές να στηρίζουν με ασφάλεια τους εφήβους στις διαδρομές και στους πειραματισμούς τους.
Πολυχώρος τέχνης και πολιτισμού Μύλου Ματσόπουλου, ως κύριος χώρος πρόσβασης στο ερέθισμα τέχνης. https://mylosmatsopoulou.gr/
Μουσείο Τσιτσάνη ως πολιτισμικός χώρος, ασφαλής χώρος πειραματισμού και αισθητικών εμπειριών.
https://trikalacity.gr/building/kentro-erevnas-mousio-vas-tsitsani/
Οθωμανικό Τέμενος Οσμαν σαχ και θεατράκι ληθαίου ως χώροι δράσεις.
Ψηφιακός Χώρος ως κοινός τόπος συλλογής εμπειριών.